aimm

  

ua

2017-12-01

Mobile venue

image-0: fs inspiration-mobile-venue
image-1: fs inspiration-mobile-venue

Білий слон — так заведено в Бразилії називати дуже дорогу, помітну, але абсолютно непотрібну річ. В архітектурі таким терміном, як правило, називають спортивні арени, збудовані для конкретної грандіозної події — мундіалю або Олімпійських ігор, які згодом не використовуються і кінець-кінцем стають непридатними.

Центральна арена літньої Олімпіади в Афінах 2004 року:

Водна арена для літньої Олімпіади в Бразилії 2016 року:

Щоб нові арени в Катарі, який у 2022 році прийматиме головну футбольну першість, не спіткала сумна доля, архітектори з Fenwick Iribarren Architects презентували інноваційний проєкт стадіону в Досі.

І, що цікаво, сорокатисячний стадіон — модульний і створений з модифікованих морських контейнерів і сталевих конструкцій. Завдяки такому підходу час будівництва істотно скорочується, а витрати на зведення конструкцій зменшуються.

image-3: inspiration-mobile-venue
image-4: inspiration-mobile-venue
image-3: inspiration-mobile-venue
image-4: inspiration-mobile-venue

Цей проєкт повністю змінює суть грандіозних стаціонарних спортивних комплексів. У разі непотрібності такий стадіон можна розібрати і перенести в інше місце. З існуючих конструктивних елементів навіть можна створити дві арени меншої місткості.

У результаті для проведення значної спортивної події або концерту місту, яке їх приймає, необхідно буде просто підготувати рівний майданчик для встановлення стадіону і підвести до нього комунікації. Цілком можливо, що в недалекому майбутньому можна буде орендувати модульний спорткомплекс.

image-5: inspiration-mobile-venueimage-5: inspiration-mobile-venueimage-5: inspiration-mobile-venueimage-5: inspiration-mobile-venueimage-5: inspiration-mobile-venueimage-5: inspiration-mobile-venue
0%
image /images/preloader/1.jpg
image /images/preloader/2.jpg
image /images/preloader/3.jpg
image /images/preloader/4.jpg
image /images/preloader/5.jpg
image /images/preloader/6.jpg
image /images/preloader/7.jpg
image /images/preloader/8.jpg