aimm

  

ru

2020-06-10

Архітектурна компанія і генеральний проектувальник

image-0: fs 2020-06-10
image-1: fs 2020-06-10

Роль архітектора постійно змінювалася впродовж усієї історії. У ранній античності архітектура була, мабуть, одним із головних ремесел.

У Стародавньому Римі Вітрувій розумів, що для вирішення складних будівельних проєктів загальні та професійні знання архітектора повинні бути широкими та всеосяжними.

Архітектор також мусив був представити своєму клієнту графічне зображення запропонованої будівлі у вигляді малюнків, добре володіти математикою та бути в змозі надати огляд загальних витрат.

Архітектор став генералістом; він був одночасно дизайнером, інженером, менеджером проєктів, письменником і вченим.

У середні віки класичний професійний профіль архітектора зник, і лише в епоху Ренесансу та Бароко архітектура як професія знову набуває значення.

У цей період архітектор виступав і дизайнером, й інженером.

До кінця 18 століття розділення ролей архітектора та інженера було б неможливим.

Однак із розвитком нових матеріалів і нових форм будівництва, що йдуть поруч з ними, дизайн та інженерія стали окремими дисциплінами.

Розвиток індустріалізації в 19 столітті призвів до швидкого економічного зростання та технічного прогресу. У цей період відбулися значні зміни та розробки в технології будівельних матеріалів, у той час сфера проєктних завдань зростала в міру того, як будувались нові типи будинків (наприклад, багатоквартирні будинки, багатофункціональні комплекси, пожежні станції, школи тощо).

Технічна складність та юридичні вимоги будівельних проєктів неухильно зростали впродовж 20-го століття настільки, що за останні 40 років стало необхідним мати багато нових спеціальних знань у галузі проєктування.

Що ми маємо зараз.

У 2020 році архітектурна компанія-генпроєктувальник — це чи не найважливіша роль у загальному процесі будівництва, від неї значною мірою залежить майбутнє успіху справи загалом. Адже вдалий проєкт створює конкурентні переваги. Саме генпроєктувальник відповідає за проєкт — від ідеї до його реалізації, тим самим збільшує в рази успіх та економію часу замовнику та значно економить час інвесторам і замовникам у підготовці всієї документації в процесі будівництва.

На нашу думку, головним завданням нашої компанії як генпроєктувальника є, по-перше, здійснення концептуального проєктування й погодження концепції проєкту з замовником, а, по-друге, комплексна й узгоджена праця компанії в підготовці всієї документації всіма спеціалістами в одному місці.

Також ми здійснюємо контроль над субпідрядними проєктними організаціями, залученими замовником, повний комплекс початково-дозвільної документації для затвердження в державних органах та підготовка документації після проходження комплексної експертизи.

Ми повністю укомплектована компанія, зі штатом досвідчених висококваліфікованих інженерів-проєктувальників та архітекторів.

У чому сила генпроєктування

Відповісти нам допоможуть наші колеги в компанії АІММ:

Головний менеджер компанії — Олександр Кушнірук

«Сила генпроєктувальника в тісній командній роботі різних підрозділів між собою: архітектори, інженери, дизайнери, конструктори. А також у досвіді, набутому під час проєктування різноманітних за своїм призначенням об’єктів»

Головний інженер компанії — Катерина Місеч

«Я вважаю, що важливою перевагою є оперативність у прийнятті рішень. Також комплексний підхід допомагає швидше і якісніше реагувати на зміни в будь-якому аспекті проєкту і відстежувати їхній вплив на об’єкт проєктування в цілому»

Головний архітектор компанії — Олександр Прокопюк

«Генеральний проєктувальник — це організація, яка розробляє та супроводжує проєкт від ідеї до його реалізації, а часто навіть упродовж його експлуатації! Основною перевагою підходу генерального проєктувальника являється комплексний підхід до кожної окремої задачі в складі проєкту, адже генеральний проєктувальник являє собою колектив професіоналів із кожної галузі, які ефективно співпрацюють між собою, а, отже, можуть розв’язувати будь-яке завдання. Невід’ємною складовою успіху також є ефективна система менеджменту та управління, що забезпечує організаційний успіх проєкту в питаннях планування та взаємодії між собою команд як всередині структури генерального проєктувальника, так і зв’язок із замовником, будівельниками та іншими зацікавленими організаціями».

Як це має виглядати

Ми використовуємо опрацьовану систему управління й розроблення документації — єдину інформаційну модель будівлі (BIM). Злагоджена робота й контрольований результат досягається за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, робочих станцій підвищеної продуктивності, команди досвідчених проєктувальників. Керування часом, розподіл обов’язків і контроль за термінами допомагає нам досягати високої швидкості виконання завдань.

Точна копія майбутньої будівлі в 3D з усіма комунікаціями допомагає максимально ефективно використовувати простір і здобувати зрозумілу й деталізовану робочу документацію.

За допомогою багаторазового відпрацювання цієї технології на об’єктах різного рівня ми домоглися високого ступеня відповідності підсумкового об’єкта і проєктної документації.

Висновок

Обов’язок генпроєктувальника — це організація на всіх стадіях проєкту, контроль над ходом проєктування з дотримання всіх термінів та етапів. А також повний контроль якості розроблюваної проєктної документації на відповідність чинним правилам, інструкціям, держстандартам і технічним умовам.

AIMM — архітектура, що вражає.