aimm

  

ua

Дивитись
галерею
+

Дивитись
галерею
+

Дизайн інтер’єрів UA:TV

Київ

Локація

2019

Рік

У реалізації

Статус

ПРО ПРОЄКТ

АСПЕКТИ ФОРМОУТВОРЕННЯ ПРОЄКТУ

КОМАНДА ГЕНПРОЄКТУВАННЯ

​Дизайн інтер’єрів UA:TV ​

Про проєкт

Команда АІММ спеціалізується на унікальних і технологічно складних проєктах. Одним з улюблених став проєкт UA:TV, де стояло завдання пристосувати історичну будівлю під розміщення телеканалу.

Історична довідка

Будівля Арсенальних виробничих майстерень є важливою складовою Головної Київської фортеці (Нової Києво-Печерської — 1830–1863 рр.), що входить до складу унікального історико-архітектурного фортифікаційного комплексу Київської фортеці, який залишився єдиним у Європі, збереженим у досить повному вигляді.

Наявна чотириповерхова будівля в плані має незвичайну форму, частково нагадує латинську букву W. Об’єкт одним зі своїх торцевих фасадів виходить на Арсенальну площу. Саме цей фасад добре знайомий киянам і гостям столиці, оскільки на ньому видно сліди від куль військових повстань 1917 і 1918 років.

Однією з особливостей будівлі, яка найбільше зачаровує та надихає, є аркові конструкції першого і другого поверхів. Масивні цегляні стіни, які в деяких місцях сягають понад півтора метра завтовшки, прорізані аркові вікна також значних розмірів.

Ми прийшли до рішень, які дозволяють створити вражаючий інтер’єр, приховавши всі інженерні комунікації від очей людини. При цьому статус пам’ятки національного значення не дозволяє нам розміщувати інженерне обладнання ані на фасаді, ані на даху будівлі. Досить складне завдання, з яким блискуче впоралися наші проєктанти.

Функціонально ми розділили об’єкт на дві зони — фронт- і бек-офіси. Так, у першому розмістилися рецепція, лаунж-зона для очікування гостей, ефірні, гримерки, кабінет програмної служби — у цілому ті приміщення, які необхідні для забезпечення теле- і радіоінтерв’ю з гостями UA:TV. А в бек-офісі облаштовані просторі редакторські, апаратні звукозапису та монтажу, дикторський, начиточні, конференц-зал, архів і кабінети адміністрації компанії.

Інтер’єр телеканалу виконаний в актуальному стилі лофт, з максимальним збереженням і відновленням цегляної кладки стін та склепінь. Гамма кольорів корелювалась із відтінком існуючої цегли, тому найбільш вдалими поєднаннями стали білий і графітово-чорний. Для зонування ми використовували скляні перегородки, що дозволило зберегти відчуття простору й цілісності внутрішнього простору.

  • Девелопер:

    UA:TV

  • Площа будівлі:

    18 000м2

  • Площа приміщення:

    3 500 м2

  • Висота приміщення:

    2-4м

​Дизайн інтер’єрів

UA:TV ​

КОМАНДА ГЕНПРОЄКТУВАННЯ

Наша команда:
  • головний архітектор

    1

  • архітектор інтер’єрів

    2

  • архітектор-візуалізатор

    1

  • інженер-електрик

    1

  • інженер ОВ

    1

  • інженер ВК

    1

  • інженер МЗ, ПБ, АКД

    1

  • конструктор

    1

  • інженер-кошторисник

    1

  • менеджер проекту

    1